Saturday, 13 February 2016

Sup Sayur
Sup Sayur
1 ikat sawi Jepun
3" lobak merah
3" lobak putih
1/2 biji bawang besar
2 ulas bawang putih
3 cawan air
1 sk stok sayur 
sedikit garam
minyak untuk menumis

Bawang besar dan bawang putih dihiris. Sawi Jepun dipotong-potong. Lobak merah dan lobak putih dipotong dua dan kemudian dihiris.

Panaskan sedikit minyak. Tumis bawang-bawang hingga naik aroma. Masukkan air dan biar hingga air mendidih. Masukkan pula batang sawi Jepun diikuti dengan kedua-dua jenis lobak. Biarkan sayur masak dalam beberapa minit. Akhir sekali, masukkan daun sawi Jepun, garam dan stok sayur. Biar lagi dalam 2-3 minit, bolehlah padamkan api dan hidang.

No comments:

Post a Comment