Sunday 10 July 2016

Kobis Cina Goreng Fishball
Kobis Cina Goreng Fishball

4 helai kobis Cina
2" lobak merah
1/2 biji bawang besar
2 ulas bawang putih
1 biji cili merah
3 biji fishball goreng
3 biji isi kuku ketam
sedikit air
sedikit garam
sedikitgula perang
minyak untuk menumis

Bawang besar, bawang putih dan cili merah dihiris. Ketepikan.

Kobis Cina dipotong kecil dan lobak merah dipotong batang mancis. Ketepikan.

Fishball dan isi kuku ketam dipotong 3. Ketepikan.

Panaskan minyak. Tumis bawang besar dan bawang putih hingga wangi. Masukkan lobak merah dan batang kobis Cina. Kacau sekejap. Kemudian masukkan daun kobis Cina bersama fishball dan isi kuku ketam. Gaul rata.

Jika kering, masukkan sedikit air dan kacau. Perasakan dengan garam dan sedikit gula perang. Akhir sekali, masukkan cili merah. Gaul, angkat dan bolehlah dihidangkan.

No comments:

Post a Comment