Masak Lemak Daging Tetel
Masak Lemak Daging Tetel
500g daging tetel
1/2 biji bawang besar1 biji cili merah
1/2 biji kelapa
1 helai daun kunyit
1 batang rebung
sedikit ikan bilis
sedikit serbuk kunyit
sedikit garam
sedikit serbuk lada hitam
sedikit ajinomoto
Ikan bilis boleh dikisar atau dibiarkan begitu sahaja. Rebus daging tetel hingga empuk. Ketepikan.
Masuk santan, ikan bilis, serbuk lada hitam dan bawang ke dalam periuk. Tak perlu menumis bawang bila masak lemak. Gunakan api kecil dan biarkan mendidih.
Bila mendidih, masuk daging tetel, rebung, serbuk kunyit, garam, ajinomoto, cili merah dan daun kunyit. Bila rebung masak, angkat dan hidang.
sedikit serbuk lada hitam
sedikit ajinomoto
Ikan bilis boleh dikisar atau dibiarkan begitu sahaja. Rebus daging tetel hingga empuk. Ketepikan.
Masuk santan, ikan bilis, serbuk lada hitam dan bawang ke dalam periuk. Tak perlu menumis bawang bila masak lemak. Gunakan api kecil dan biarkan mendidih.
Bila mendidih, masuk daging tetel, rebung, serbuk kunyit, garam, ajinomoto, cili merah dan daun kunyit. Bila rebung masak, angkat dan hidang.
Sis elina minta izin pinjam pic masak lomak
ReplyDeleteBoleh, silakan
ReplyDelete