Tuesday, 4 December 2018

Aloo Egg Fry
Aloo Egg Fry
2 biji kentang
1 biji telur
1 biji bawang besar - hiris
2 sb pes halia & bawang putih
1 biji cili hijau - hiris
1 sk biji sawi
1/2 sk serbuk cili
1/2 sk serbuk kunyit
1/2 sk stok pekat ayam
1 tangkai daun kari
1 tangkai daun ketumbar
1/2 sk garam
minyak

Panaskan minyak dan tumis biji sawi. Masuk bawang besar, cili hijau dan daun kari. Tumis lagi. Masukkan pula kentang dan tutup periuk dalam 5 minit. Kemudian buka penutup dan masukkan pes halia bawang putih, serbuk kunyit, stok pekat ayam, garam dan gaul rata. Pecahkan telur ke dalam kuali dan gaul semua bahan sekali lagi. Tabur daun ketumbar, kacau lagi, kemudian angkat dan hidang.

No comments:

Post a Comment