Thursday, 20 December 2018

Egg Noodles in Tomato Soup
Egg Noodles in Tomato Soup
100g mee telur
150g daging
1 kiub stok lembu
1/2 biji bawang besar
1" halia
1 tin Campbell Tomato Soup
2 helai daun bay
1/2 batang lobak merah
1/2 sk Mixed Herbs
1 tangkai daun ketumbar
1/2 sk serbuk lada sulah
1/2 sk garam
air

Didihkan air dan rebus mee telur dalam 3 minit. Angkat dan toskan.

Rebus daging dengan bawang besar, halia, garam dan lada sulah hingga daging empuk. Masuk lobak merah 3-4 minit. Keluarkan daging dan lobak merah dan simpan stok.

Panaskan tomato sup bersama kiub stok lembu dan 1/2 tin air. (Guna tin tomato sup tadi). Bila sup mendidih, masuk daging, lobak merah, Mixed Herbs, daun bay dan serbuk lada sulah. Bila semua bahan-bahan sebati, angkat dan hidang dengan mee telur tadi. Tabur dengan hirisan daun ketumbar.

No comments:

Post a Comment