Friday 3 August 2018

Omelet Telur Dengan Tomato, Cendawan dan Sosej
Omelet Telur Dengan Tomato, Cendawan dan Sosej
3 biji telur
8 biji cendawan butang (saiz kecil)
2 biji tomato (saiz kecil)
2 sosej
1 tangkai daun ketumbar
sedikit garam
sedikit serbuk perasa
minyak untuk menggoreng

Panaskan minyak dan goreng cendawan butang yang telah dihiris. masukkan garam dan serbuk perasa. Kacau dan angkat. Potong tomato dan goreng seperti cendawan tadi. Angkat dan ketepikan. Kemudian goreng pula sosej.

Pecahkan telur di dalam mangkuk dan pukul bersama sedikit garam. Panaskan minyak dan tuang telur. Kemudian terbalikkan telur dan biar bahagian ini masak pula. Angkat dan hidang bersama cendawan butang, tomato, sosej dan hirisan daun ketumbar.

No comments:

Post a Comment