Saturday, 27 October 2018

Salad Kentang Bersama Jeruk Lobak Manis dan Greek Yoghurt
Salad Kentang Bersama Jeruk Lobak Manis dan Greek Yoghurt
2 biji kentang
1 biji bawang merah
3 keping jeruk lobak manis
5 biji tomato ceri
1 batang daun bawang
sedikit dill
1 mangkuk kecil (100g) Greek yoghurt
beberapa keping daun arugula dan rocket
1 sk mustard
minyak zaitun
sedikit garam
sedikit serbuk lada hitam

Rebus kentang hingga empuk. Sejukkan, buang kulit dan potong kecil-kecil.

Masuk kentang ke dalam mangkuk. Campur bawang merah hiris, lobak jeruk manis, tomato ceri, daun bawang, daun arugula dan rocket. Campur Greek yoghurt bersama mustard dan minyak zaitun dan tuang ke dalam campuran kentang. Masukkan garam, serbuk lada hitam dan dill. Gaul rata. Sejukkan sekejap dan bolehlah dihidangkan.

No comments:

Post a Comment