Friday, 12 October 2018

Sup Kobis Bersama Suhun, Cendawan Kering dan Telur Puyuh
Sup Kobis Bersama Suhun, Cendawan Kering dan Telur Puyuh
3 helai daun kobis
8 biji telur puyuh
sedikit suhun
2-3 keping cendawan kering
1/4 biji bawang besar
2 biji bawang putih
1 sk stok pekat ayam
2 cawan air
sedikit garam
minyak untuk menumis

Rebus telur puyuh. Buangkan kulit. Rendam suhun dan cendawan kering hingga lembut. Potong cendawan kecil-kecil. Ketepikan semua bahan-bahan.

Panaskan minyak dan tumis bawang besar dan bawang kecil hingga wangi. Masukkan air dan biar mendidih. Kemudian masukkan kobis, suhun dan cendawan tadi. Bila kobis lembut, masukkan telur puyuh, stok pekat ayam dan garam. Gaul rata dan hidang.

No comments:

Post a Comment