Biskut Red Velvet
Bahan A (ayak):
2 cawan tepung gandum
1 sb tepung jagung
1 sk serbuk koko
1/2 sk baking powder
1/2 sk cream of tartar
Bahan B:
1 biji telur
1/2 cawan minyak
1/2 cawan salted butter
1/4 cawan gula perang
1/2 cawan gula
pewarna merah
Bahan C:
1/2 cawan white choc
1/2 cawan dark choc
1/2 cawan badam cincang - disangai
1. Ayak bahan A dan ketepikan.
2. Campur semua bahan B, kacau sebati, dan masukkan bahan A. Kacau rata dan masukkan bahan C. Gaul rata dan simpan doh dalam peti ais selama 1 jam.
3. Keluarkan doh dan sudukan adunan. Susun atas tray dan bakar pada suhu 170℃ selama 15 minit atau sehingga masak.
Kredit: unikitchen88
No comments:
Post a Comment