Creamy Linguine with Black Pepper Chicken
Creamy Linguine with Black Pepper Chicken
150g linguine
200g isi ayam
4-5 floret brokoli - potong kecil
3-4 ulas bawang putih - cincang
1/2 cawan air rebusan pasta
100ml krim masakan
1 sk chilli flakes
3 sb parutan keju parmesan
2-3 tangkai daun parsli - hiris halus
1/2 sk serbuk lada hitam
1 sk sos lada hitam
sedikit garam
minyak
Didihkan air dengan sedikit garam dan rebus linguine hingga al dente. Tapis dan toskan.
Perap ayam dengan sos lada hitam, serbuk lada hitam dan garam. Ketepikan selama 30 minit.
Panaskan minyak dan goreng ayam hingga separuh masak. Masuk bawang putih dan goreng sekejap. Masukkan linguine...jika kering, masukkan sedikit air. Masuk kan pula brokoli diikuti dengan keju parmesan, chilli flakes, garam dan serbuk lada hitam. Gaul rata. Tutup api dan masukkan daun parsli. Gaul rata sekali lagi, kemudian angkat dan hidang.
No comments:
Post a Comment