Pasta Tuna Bersama Sos Pesto
300g linguine
3 ulas bawang putih - cincang
3 sb pes pesto Genovese
1/4 biji lada benggala merah - di dadu kecil
1/4 biji lada benggala kuning - di dadu kecil
1/2 kiub pati ikan bilis
5 biji cendawan - hiris
1 sk chilli flakes
1/2 cawan susu cair
2 sb dadih asli
sedikit air rebusan pasta
1/2 sk garam
minyak
Didihkan air bersama sedikit garam. Masuk linguine dan rebus hingga pasta kenyal. Angkat dan toskan.
Panaskan minyak dan tumis bawang putih hingga wangi. Masuk lada benggala kuning dan merah dan juga cendawan. Kacau rata. Masukkan pula pes pesto, chilli flakes, pati ikan bilis dan pasta. Jika kering masuk sedikit air.Bila bahan-bahan dah sebati, masukkan dadih asli, susu cair dan garam. Gaul rata, angkat dan hidang.
Panaskan minyak dan tumis bawang putih hingga wangi. Masuk lada benggala kuning dan merah dan juga cendawan. Kacau rata. Masukkan pula pes pesto, chilli flakes, pati ikan bilis dan pasta. Jika kering masuk sedikit air.Bila bahan-bahan dah sebati, masukkan dadih asli, susu cair dan garam. Gaul rata, angkat dan hidang.
No comments:
Post a Comment