Pasta Udang Tomato Berkrim
150g pasta
15 ekor udang
3 ulas bawang putih - cincang
3/4 tin 'chopped tomatoes'
100ml krim masakan
1 cawan baby spinach
3/4 sk dry thyme
air rebusan pasta secukupnya
1/2 sk serbuk pati ikan bilis
keju parut parmesan secukupnya
sedikit garam
minyak
1. Didihkan air dengan sedikit garam dan rebus pasta hingga al dente. Tapis dan toskan.
2. Panaskan minyak dan tumis bawang putih hingga wangi. Masuk udang dan goreng hingga berubah warna.
3. Masuk chopped tomatoes, kacau sekejap...masukkan pula pasta, serbuk pati ikan bilis, dry thyme dan air rebusan pasta.
4. Kemudian masukkan krim masakan...gaul rata dan tutup api. Masukkan baby spinach, gaul rata sekali lagi dan hidang.
5. Tabur perutan keju parmesan semasa menghidang.
No comments:
Post a Comment