Wednesday 11 March 2020

Butter Chicken Pasta
Butter Chicken Pasta
1 mug pasta spiral
3 keping isi ayam
1 sb serbuk kari daging
1 biji telur
1 sb tepung gandum
2 sb mentega
1 tin susu cair
2 keping keju
2-3 biji cili padi
2 tangkai daun kari
sedikit garam
sedikit serbuk lada sulah

Didihkan air bersama sedikit garam. Bila air mendidih, masukkan pasta dan rebus hingga al dente. Kemudian angkat dan toskan.

Hiris isi ayam dan perap dengan serbuk kari, telur, tepung gandum, serbuk lada sulah, daun kari dan garam. Ketepikan.

Panaskan mentega dan masukkan cili padi dan daun kari. Kacau. Masukkan susu cair, ayam, garam, serbuk lada sulah dan keju. Kacau hingga ayam masak. Bila semua bahan-bahan dah sebati, masukkan pula pasta yang telah direbus tadi. Gaul rata, kemudian angkat dan hidang.

No comments:

Post a Comment