Sunday, 8 March 2020

Tauhu Masak Daun Ketumbar
Tauhu Masak Daun Ketumbar 
2 keping isi ayam - potong kecil
2 keping tauhu - potong lapan
3 tangkai daun bawang - potong
1-2 tangkai daun ketumbar
1/2 biji bawang merah - hiris
1 ulas bawang putih - hiris
1/2" halia - hiris
3 biji cili padi - hiris
1 sb stok pekat cendawan
sedikit air
sedikit garam
minyak

Panaskan minyak dan tumis bawang merah, bawang putih, cili padi dan halia. Masuk isi ayam dan goreng hingga ayam berubah warna. Kemudian masukkan tauhu dan sedikit air dan sambung menggoreng. Bila ayam dan tauhu dah masak, perasakan dengan garam dan stok pekat cendawan. Akhir sekali, masukkan daun ketumbar dan gaul semua bahan-bahan. Sedia untuk dihidangkan.

No comments:

Post a Comment