Sunday, 22 March 2020

Daging Kari Massaman
Daging Kari Massaman
200g daging
1 biji bawang besar - hiris
2 ulas bawang putih - hiris
1/2" halia - hiris
1 biji cili hijau - cincang kasar
1 batang serai - titik
1 sk serbuk cili
1 biji kentang - potong empat
1 tangkai daun kari
3 sb pes kari Massaman
1/2 kotak santan
2 cawan air
minyak

Panaskan minyak dan tumis bawang-bawang, halia, cili hijau dan serai hingga wangi. Masuk pes kari dan serbuk cili. Kemudian masukkan pula daging dan kacau dalam 5 minit. Bila daging dah sebati dengan pes, masukkan air, kentang dan daun kari. Biar hingga daging dan kentang empuk. Akhir sekali, masukkan santan dan kacau dalam 3-4 minit. Hidang.

No comments:

Post a Comment