Friday, 14 August 2020

Daging Kisar Goreng Bersama Leek
Daging Kisar Goreng Bersama Leek
260g daging kisar
1 batang leek
3 ulas bawang putih - cincang
1" halia - cincang
1 sb sos tiram
1 sb sos soya cair
1/2 sk minyak bijan
1/2 sk serbuk penaik
1/2 sk tepung jagung
sedikit bancuhan tepung jagung bersama air
sedikit serbuk lada sulah
sedikit garam

Perap daging dengan sos soya cair, minyak bijan, serbuk lada sulah, garam, serbuk penaik dan tepung jagung selama 30 minit.

Panaskan minyak dan tumis bawang putih dan halia hingga wangi. Masuk daging dan goreng daging hampir masak. Kemudian masukkan leek, sos tiram dan sedikit air jika kering. Akhir sekali, masukkan bancuhan tepung jagung. Gaul rata, kemudian angkat dan hidang.

No comments:

Post a Comment