Friday 14 August 2020

Pasta Goreng Teriyaki Daging
Pasta Goreng Teriyaki Daging
1 mug pasta
150g daging
2 sk pes halia bawang putih
1 keping fish cake
3 helai kobis panjang
3-4 sb sos teriyaki
1 sk chilli flakes
sedikit garam
 sedikit serbuk lada hitam
sedikit air
minyak

Perap daging dengan 1 sb sos teriyaki selama 30 minit. Ketepikan.

Didihkan air dengan sedikit garam. Bila air mendidih, masukkan pasta dan rebus hingga al dente. Kemudian angkat dan toskan.

Panaskan minyak dan tumis pes halia bawang putih. Masuk daging dan goreng hingga daging hampir masak. Kemudian masukkan fish cake dan beberapa minit lagi. Masukkan pula pasta, kobis panjang, baki sos teriyaki, chilli flakes, garam dan serbuk lada hitam. Jika kering tambah sedikit air. Gaul rata dan hidang.

No comments:

Post a Comment