Monday 26 October 2020

Kacang Pool (2)
Kacang Pool (2)
200g daging kisar
1/2 biji bawang besar - hiris
2 ulas bawang putih - hiris
1 sk serbuk kari daging
1/2 sk jintan manis
1/2 sk jintan putih
1/2 sk serbuk cili
1 tin kecil baked beans
sedikit air
sedikit serbuk lada hitan
sedikit garam
minyak

Panaskan minyak dan tumis bawang-bawang. Masuk daging kisar dan goreng hingga daging berubah warna. Kemudian masukkan serbuk kari daging, jintan manis, jintan putih dan serbuk cili. Gaul rata. Tambah sedikit air jika kering. Masukkan pula baked beans, serbuk lada hitam dan garam. Kacau perlahan-lahan selama 2-3 minit hingga semua bahan-bahan sebati. Kemudian bolehlah angkat dan hidang. Sedap dimakan bersama roti dan telur goreng.

No comments:

Post a Comment