Tuesday, 21 April 2020

Pasta Masak Dengan Sos Passata dan Daun Parsli
Pasta Masak Dengan Sos Passata dan Daun Parsli

11/2 cawan pasta
1 keping daging kisar Ramly
4-5 ulas bawang putih - cincang
1/2-3/4 botol sos Passata
1 cawan air rebusan pasta
1 kiub pati daging lembu
1 sk herba Bolognese
3 tangkai daun parsli
1 sb gula
sedikit garam
minyak zaitun

Didihkan air dan rebus pasta hingga al dente. Angkat dan toskan.

Panaskan minyak dan tumis bawang putih. Masuk daging kisar dan goreng hingga lembut. Masukkan pula sos Passata, gula, garam, kiub pati daging dan herba Bolognese. Jika kering, tambah sedikit air rebusan pasta. Kacau hingga sebati. Akhir sekali, masukkan pasta, daun parsli dan gaul rata. Angkat dan hidang.

No comments:

Post a Comment